Sari Puputti paljasti tuomansa erikoistuotteen maisteluun: kotimaisia kuivattuja kotisirkkoja! Lyhyen keskustelun jälkeen ilmeni, että olipa ryhmästä muutama jo sirkkoja tai muita ötököitä maistellutkin ulkomaanmatkoilla.
Syksyn Nuhevima-työpajojen teema Eurajoella ei suinkaan kuitenkaan ollut nousussa oleva ötökkäruoka, vaan erilaiset kasvikset - ja kaikilla aisteilla havannoituna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmE8ikX71JhTieBhbPIuQQqRiSc3NuCHZbbXhNC1IVdPkZSOz8rzGY1dcwjOQQvMC0yD6EYDi4XUx_Q7OeP8HeSEhoOdjd74b7i5Qe29mAGEsOmCVVAlXhPUFRBnd6yiHQnc-77Wo8JzQ/s320/WP_20171004_09_17_04_Pro.jpg)
Työtä jatkettiin parin päivän kuluttua tästä konkreettisella salaattipajalla, jossa valmistettiin toiveiden mukainen salaattiannos tarjolla olevista raaka-aineista. Samalla juteltiin erilaisista valinnoista ja salaatin koostamisesta, raaka-aineiden käsittelystä, muodoista, väreistä.. mitä moninaisimpia ulottuvuuksia salaatit sitten mieleen herättikään.
Erilaisia salaatteja muotoutui niin monta kuin oli opiskelijoitakin: pieniä hedelmäisiä annoksia, lounassalaatteja runsain höystein tai simppeleitä sormisyötäviä - kaikki oman maun mukaan. Ja päätyi niitä sirkkojakin maisteltavaksi muutamien kokeilunhaluisten lautasille!