Sari Puputti paljasti tuomansa erikoistuotteen maisteluun: kotimaisia kuivattuja kotisirkkoja! Lyhyen keskustelun jälkeen ilmeni, että olipa ryhmästä muutama jo sirkkoja tai muita ötököitä maistellutkin ulkomaanmatkoilla.
Syksyn Nuhevima-työpajojen teema Eurajoella ei suinkaan kuitenkaan ollut nousussa oleva ötökkäruoka, vaan erilaiset kasvikset - ja kaikilla aisteilla havannoituna.

Työtä jatkettiin parin päivän kuluttua tästä konkreettisella salaattipajalla, jossa valmistettiin toiveiden mukainen salaattiannos tarjolla olevista raaka-aineista. Samalla juteltiin erilaisista valinnoista ja salaatin koostamisesta, raaka-aineiden käsittelystä, muodoista, väreistä.. mitä moninaisimpia ulottuvuuksia salaatit sitten mieleen herättikään.
Erilaisia salaatteja muotoutui niin monta kuin oli opiskelijoitakin: pieniä hedelmäisiä annoksia, lounassalaatteja runsain höystein tai simppeleitä sormisyötäviä - kaikki oman maun mukaan. Ja päätyi niitä sirkkojakin maisteltavaksi muutamien kokeilunhaluisten lautasille!