Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoelta
Eurajoen lukio
Turun ammatti-instituutti sekä
Kainuun ammattiopisto, Kajaanin toimipiste.
Toimenpiteet käynnistyvät syyslukukaudella 2015.
Kaikille oppilaitoksille avattiin kesän 2015 aikana oma blogisivu, jossa kerrotaan kuluvan vuoden tapahtumista.
Sivut ovat:
nuhevimasedu.blogspot.fi
nuhevimaeurajoki.blogspot.fi
nuhevimaturku.blogspot.fi
nuhevimakajaani.blogspot.fi
____________
Etsimme maaliskuussa projektille yhteistyökumppaneita: 2-asteen oppilaitoksia, alkutuottajia sekä elintarvikeyrityksiä, joita kiinnostaa kumppanuus HEVIMA-tuotteiden menekinedistämisen parissa.
Kumppanioppilaitoksesta projektiin voi osallistua 30-50 opiskelijan joukko vuosittain 2015-2017 syksyinä.
NUHEVIMA-projekissa lisätään
nuorten tietoisuutta HEVIMA-tuotteiden terveellisyydestä sekä etsitään uusia
entistä tehokkaampia motivointikeinoja HEVIMA-tuotteiden käytön lisäämiseksi.
Yksityiskohtien osalta toimenpiteitä suunnitellaan yhdessä koulujen ja
opiskelijoiden kanssa.
Mukaan
valittaville kouluille toteutetaan kolme kokonaisuutta, yksi kunakin toimintavuotena.
Syyskuu-marraskuun välisenä aikana toteutettavat toimenpiteet kestävät
kerrallaan n. 1-5h.
1. Tiedotuskampanja terveellisestä ruokavaliosta
2. Pitkäjänteinen tutustuminen uusiin makuihin ja tuotteisiin sekä siihen
integroitu tiedotus (esim. maistatuksia, teemaviikkoja ruokalassa)
3. Osallistava, uusien HEVIMA-tuotteiden tuotekehitys sekä siihen
integroitu tiedotus (esim. työpaja, kokkikurssi tms, mahdollisesti yhdessä
koulun ruokapalvelun kanssa)
Osallistuminen
projektiin ei tuota kouluille ylimääräisiä kustannuksia. Projekti tuottaa raaka-aineet,
asiantuntijat ja toteutuksen, mutta tarvitsee koululta yhteistyökumppaniksi
henkilön niin opetushenkilöstöstä kuin koulun ruokapalveluhenkilöstöstä.
Opiskelijoita
haastatellaan ennen ja jälkeen toimenpiteiden. Lisäksi projekti toivoo, että
ennen toimenpiteiden toteutusta ja niiden jälkeen pystyttäisiin mittaamaan
koulun ruokapalveluiden hävikkimäärät.