Mediassa

Tälle sivulle on koottuna juttuja mediasta koskien NuHeViMa-projektia, sekä muita aiheeseen liittyviä linkityksiä ja taustatietoa.

Voit seurata projektin kuulumisia myös kuvamuodossa #nuhevima käyttäjältä @nuhevima sekä kaikkien koulujen omalla merkinnällä #nuhevimaeurajoki #nuhevimakao #nuhevimasedu  #nuhevimatai

Sedussa herkuteltiin kasvisvoittoisella aterialla
Juhlalounaalla oli oppilaiden suunnittelemassa menussa kasviksia joka lähtöön
Ilkka 2.12.2017

Kotiruoka ei ole hifistelyä - ja reseptitkin saa kotikeittiössä unohtaa
YLE Uutisten verkkosivut 18.4.2017

Nuoret pitäisi saada syömään enemmän kasviksia - "Ajattelin, että voi ei"
YLE Uutisten verkkosivut 2.11.2016

YLE Areenassa Yle Pohjois-Suomen alueuutisissa 2.11.2016


Turun ammatti-instituutin aistipajoissa koottiin salaatteja
TAI verkkosivut 2.5.2016

Porkkana ja kurkku nuorten suosikkivihannesten kärkisijoilla
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-tiedote 5/2016

Porkkana ja kurkku nuorten suosikkivihannesten kärkisijoilla
Maaseutu.fi -verkkopalvelu 3/2016

Kampohin euron hampurilaiselle. Opettaja-lehti 2/2016

Opiskelijat keittiön kautta kasvismyönteisiksi. Länsi-Suomi, 11/2015

Popsi porkkanaa ja syö lanttua! Kainuun ammattiopiston sivut 27.11.2015
Kao mukana valtakunnallisessa ruokaprojektissa. Koti-Kajaani, viikonvaihde 21.-22.11.2015

Maistuuko nuorille paikallinen porkkana vai eksoottiset hedelmät - Kainuun ammattioppilaitos mukana valtakunnallisessa projektissa. Koulutusuutiset 19.11.2015 sekä Kajaanin kaupungin verkkosivut

YLE Uutiset, Kotimaa 19.11.2015 Lukiolaisten kehittelemät kasvisruoat maistuvat kavereillekin (Eurajoki)

YLE Areena, Yle Uutiset Lounais-Suomi 19.11.2015 , (kohdasta 4.12) Eurajoen lukion tuotekehityspajat huipentuivat annosten toteutukseen ruokalassa


San ny - Eurajoen lukion tiedotuslehti (marraskuu 2015)

YLE Satakunta 8.10.2015  Itse kehitelty kasvisruoka maistuu lukiolaiselle

YLE Uutiset Lounais-Suomi 5.10.2015 Eurajoen lukiolaiset suunnittelevat kouluruokaa professorin johdolla.

Ilkka 9.9.2015 Sedu mukana nuorten ruokakampanjassa

Länsi-Suomi 9.9.2015 Eurajoen lukiolaiset suunnittelevat nimikkoruoka-annoksia kasviksista 

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-tiedote 10.9.2015 

Ruoka-Suomi 2-2015 (pdf)

Suomen Luontoyrittäjyysverkosto > ajankohtaista 

Yle 11.3.2015  Nuorten ruokatottumukset huolettavat - kasviksia tarjoavia kouluja etsitään

Ilkka 22.2.2015 Nuorten kasvistieto kasvaa kouluruokaa kehittämällä

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys 19.2.2015 Nuorille kohdistetaan kampanja vihannesten, hedelmien ja marjojen käytön lisäämiseksi


Muuta aihepiiristä:
160 miljoonaa ruoka-aanosta lentäää roskiin ravintoiloissa ja ruokaloissa -nyt tähän on yksinkertainen ratkaisu:vaaka
YLE Tiede, 4.12.2017

Yli miljoona annosta kouluruokaa lentää vuodessa roskiin...
HS 3.11.2017

10 vinkkiä, joiden avulla syöt helposti enemmän kasviksia.
HS 26.1.2017

Jouluinen tuoksu vie syvälle muistoihin, mutta miksi? Tutkimus löysi yhteyden hajuaistin ja tunteen välille.
HS 28.11.2016

Mieltymys lihaan on syvällä ihmisessä - uudet tuotteet voivat tuoda helpotusta vegetaristinkin lihan himoon 
YLE 13.9.2016


Ruokatutkija: Luulemme, että päätämme itse ruokavaliostamme
Helsingin Sanomat 19.5.2016

Tutkimus: Ruokahävikki kasvaa ja lisää maatalouden kasvihuonepäästöjä
Helsingin Sanomat 8.4.2016

Kasvissyöjien maailma olisi terveellisempi ja rikkaampi, sanovat tutkijat
Helsingin Sanomat 22.3.2016

Maistuuko parsakaali ja puolukka pahalta? Saatat olla herkkä maistaja, josta tulee helposti nirso
Helsingin Sanomat 3.3.2016

Suomalainen teinityttö kuvasi koululounaansa viikon ajan
Iltalehti 4.2.2016

WWF: Kouluruoassa epäterveellisen paljon lihaa 
Aamulehti 19.1.2015

Liha-uutiset saivat teinit ryntäämään kasvissyöjiksi.
Aamulehti 22.11.2015


UN urges global move to meat and dairy-free diet
The Guardian

S-ryhmä ja Satokausikalenteri haastavat suomalaiset monipuoliseen kasvisten käyttöön
Patarumpu 6.10.2015

"Jos hinta edellä mennään ja massa ratkaisee, halvinta on syöttää koululaisille styroksia".
Aamulehti 23.9.2015

HS 23.3.2015

New York Timesin Food for Tomorrow paneelikeskustelu Healthy Eating 11/2014 
(kesto n. 44min) 

Uusien ruokien pelko rajoittaa nuorten aikuisten kasvisten käyttöä
Ruokatieto 20.1.2011

Terveyserot näkyvät jo ammattikoululaisten ja lukiolaisten välillä
Aamulehti 27.3.2015 (saattaa vaatia kirjautumisen) 

Geenit pistävät ihmisen irvistämään puolukalle: "Osa ei pysty millään".
AL 6.12.