Nuhevima-projektissa keskustellaan nuorten kanssa myös ruokahävikistä ja tietoa tulee niin ravitsemusluennolla kuin työpajojen yhteydessä.
Mediassa on tällä viikolla ollut useita juttuja koulujen keinoista vähentää lounaruokalassa syntyvää ruokahävikkiä. Esimerkiksi Riihimäen Eteläisen koulun toimista löytyy YLEn juttua täältä. (YLE 12.9.2017) .
Siellä on havaittu sama asia kuin lukuisissa nuorten kanssa käydyissä keskusteluissa projektin työpajoissa:
"– Salaattiaineksia ei kannata sekoittaa. Kun jokainen aines laitetaan omaan astiaan, niin kokonaismenekki on parempi ja hävikki pienempi." (YLE 12.9.2017)
Seurataanko teidän oppilaitoksessa tai kotikeittiössä ruokahävikin määrää? Täytyykö biojäteastia liiankin ripeästi? Minkälaiset niksit ovat tehonneet ja mikä taasen ei toimi? Kerro ja vinkkaa ihmeessä hyvät jutut eteenpäin!Voit lukea ruokahävikistä ja Hävikkiviikon kampanjasta lisää www.havikkiviikko.fi .