7.9.2017

Syksyn satokausi alkaa myös Nuhevimassa

Projektin viimeisen toimintavuoden syksy alkaa tuttuun tapaan sorvatessa työpajojen aikatauluja yhteistyöoppilaitosten kanssa. Turussa ammatti-instituutin osalta projektityö päättyi jo keväällä, mutta Seinäjoella Koulutuskeskus Sedussa valmistaudutaan laajimpaan testattavaan menetelmään eli tuotekehitykseen peräti kolmen eri opiskelijaryhmän voimin.

Sedussa työn ovat jo käynnistäneen Logistiikan ensimmäisen vuoden opiskelijat pohtimalla omia
mieliruokia ja myös niitä vähemmän tykättyjä ruokia. Puhuimme aloitustapaamisessa myös minkälaisia ruokia heidän mielestään Suomen itsenäisyyden 100v -juhlalounaalla koulussa tulisi syödä - se menu kun on syksyn tuotekehityksen kohteena! 1.12. Seinäjoella päästään siis nauttimaan juhlalounaasta, jota opiskelijat ovat itse olleet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa. Logistiikan ryhmän lisäksi tuotekehitystyöpajoihin osallistuu VALMA -ryhmän opiskelijoita ja toteutuksesta joulukuussa tulee omalta osaltaan vastaamaan Horaca-opiskelijat, jotka ovat olleet mukana projektissa koko kolmen vuoden ajan.

Kajaanissa tänä syksynä kuunnellaan LUKEn Raija Tahvosen ravitsemusluento ja Eurajoella päästään tutustumaan omiin aisteihin ruokalähtöisten esimerkkien avulla, sekä luomaan kaikkia omia aisteja miellyttävä salaattiannos.

Syksyn aikana saadaan siis jälleen hieno katsaus nuorten, eri alojen opiskelijoiden makumieltymyksiin eri puolilta Suomea. Loppusyksystä vuorossa on koko projektin annin tutkailu ja tulosten yhteenveto. Siihen saakka kuitenkin reissataan ja tehdään töitä yhdessä hyvien makujen parissa!