14.8.2017

Kouluhedelmäjärjestelmä voimaan 1.8.2017

Kotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten samalla on hyvä päivittää hyviä uutisia niiden osalta myös koulumaailmaan. 

Euroopan unionin koulumaitojärjestelmä ja kouluhedelmäjärjestelmä yhdistyvät 1.8.2017 alkaen koulujakelujärjestelmäksi. Tähän liittyen nykyiseen koulumaitojärjestelmään tulee muutoksia ja myös kouluhedelmäjärjestelmä tulee käyttöön Suomessa. Kouluhedelmäjärjestelmän tukikelpoisia tuotteita ovat herne, kurkku, lanttu, porkkana, tomaatti, herukat, mansikka, mustikka, puolukka ja omena sekä näiden luomuversiot. Tukea maksetaan peruskouluissa oleville lapsille 1.8.–30.9.2017 aikana 10 perättäisen päivän ajanjakson aikana toimitetuille tuotteille.

Lisätietoa asiasta MMM:n tiedotteessa.
(Lähde: Maaseutuvirasto)

NuHeViMa -projekti alkaa olla myös loppusuorallaan ja tuloksia kootaan yhteen tämän vuoden loppuun mennessä. Syksyllä on vielä edessä kolmessa oppilaitoksessa erilaisia työpajoja: Seinäjoella tuotekehitystä Itsenäisyyspäivä-lounaan merkeissä, Eurajoella aistilähtöisiä salaattityöpajoja ja Kajaanissa on luvassa rautaisannos tietoutta luennolla.

Oikein maistuvaa syyskauden alkua!