27.4.2017

Kasvisvoittoiset ruoat saivat potkua datanomien käsittelyssä


”No huh huh, vähänkö tulista!” 

 Uskoisitteko, että itsetehty kasvissosekeitto tai ratatouille eli ranskalainen kasvispata saavat datanomiopiskelijat haukkomaan henkeä – joko ihastuksesta tai poltteesta? 

Nuheviman työpajoissa Turun ammatti-instituutissa on päästy jo siihen vaiheeseen, että maku- ja rakennepaletit kehitettävien annosten suhteen alkavat muotoutua. 

Työpajan teoriaosuudessa ennen vappua käsiteltiin kypsennyksen vaikutusta kasviksissa olevaan veteen, eli miten porkkanasta tulee välillä niin lötkö ja mitä eroa on kasvi- ja lihasolulla. Hopian Anun tiiviin tietopaketin jälkeen olikin koeponnistuksen vuoro erilaisten ratatouille-versioiden kanssa.  

Välipalaksi maisteltiin kuivattua porkkanaa ja palsternakkaa, jotka ensihämmästelyjen jälkeen tekivät hyvin kauppansa.. vähän kuin salaa..


Kehittelyssä oleva Härkis-tortilla sai jo sen verran kannatusta edellisellä kerralla, että päätyi koulun ruokalistalle jo etunojassa! Vappulounaalla Kellonsoittajankadun toimipisteessä kasvisruokailijat pääsevät jo testaamaan makukokonaisuutta ja ryhmä odotteleenkin herkällä korvalla palautetta!

 

Iloista ja maukasta Vappua!