Tietoisuus ruokahävikistä
on kuitenkin vahvaa. Vain 10% vastaajista ei tiedä mitä ruokahävikillä
tarkoitetaan ja runsaasti tietoa ruokahävikistä saaneita on lähes viidennes nuorista.
Tieto asiasta kulkee nuorille tällä hetkellä parhaiten koulun oppitunnilla,
sekä television ja sosiaalisen median/internetin välityksellä.
Kasvisten syönnin määrää
tulisi nuorten vielä huimasti parantaa: ensimmäiseen kyselyyn vastanneista 115
opiskelijasta noin puolet söi vain 1-2 annosta kasviksia päivässä, vaikka
suositus on 5 annosta.
Nuhevima-projektissa
kehitetään ja testataan vuosien 2015-2017 aikana kolmea eri kasvisten
menekinedistämismenetelmää toisella asteella opiskelevien nuorten keskuudessa
Turussa, Seinäjoella, Eurajoella ja Kajaanissa. Projektin koordinoinnista
vastaa Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ja
sitä rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketju-hankkeet.