1.12.2017

Sedun itsenäisyyspäivän kasvisvoittoinen juhlalounas opiskelijatoteutuksena


Nuhevima-projektin viimeisen syksyn tuotekehitystyöpajoille ei olisi varmaan voinut hienompaa
päätöstä saada, kuin Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlalounas. Koulutuskeskus Sedussa toteutettiin perjantaina 1.12.2017 Törnäväntien ja Kirkkokadun toimipisteissä opiskelijoiden suunnittelema ja osin toteuttama kolmen ruokalajin lounas.

Syksyn aikana logistiikan ja ammattiopintoihin valmentavan VALMA-ryhmän opiskelijat testasivat ja kokeilivat erilaisia kasvisvoittoisia ruokia Suomen itsenäisyyteen ja pohjalaisuuteen sopien ja horaca-linjan kolmannen vuoden opiskelijat muokkasivat erilaisista elementeistä juhlalounaan menun.

Kolmannen vuoden kokki-opiskelijat perehtyivät myös molekyylikokkauksen saloihin ja harjoittelivat porkkakaviaarin tekoa Anu Hopian opastuksella marraskuun lopulla. Porkkanakaviaarit päätyivät savuporoleipästen koristeeksi juhlalounaalle.

Itsenäisyyspäivän menu
Punajuurisosekeitto
ruisleipänen savuporomoussella ja porkkanakaviaaria

Possun kassleria, luumukastiketta
perunasose, uunijuureksia
kotijuustosalaatti ja tuoresalaatti

Palsternakkamousse, mustikkakastike
mustikkaa ja kauramurua

Kahvia ja suklaata


Näissä tunnelmissa on hieno päättää kolmivuotinen kehittämishanke ja työstää yhteenvetoa eri menekinedistämisen menetelmistä jatkoa varten.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!