24.11.2016

Seinäjoen Sedun salaattipajoissa syntyi ripeästi mieluisia salaatteja

Syksyn aikana Seinäjoen koulutuskeskus Sedun kolme eri opiskelijaryhmää on tutustunut aistilähtöisesti ruokaan ja siihen, miten eri aisteilla kiinnitämme huomioita ruokailuun. Projektin päätös syksyn osalta on kullakin ryhmällä ollut salaattipaja, jossa tarjolla olevista raaka-aineista on saanut työstää mieluisen salaattiannoksen. Annoksen koko, sisältö ja tarjoiluastia on valittu kunkin opiskelijan mieltymyksen mukaan.

Erityistä huomiota pyysimme kiinnittämään porkkanaan, tuohon koululounaan salaattiosaston perusraaka-aineeseen, joka useasti löytyy salaattipöydästä raasteena. Pyysimme opiskelijoita työstämään porkkanaa mieluiseen muotoon salaattiannokseensa, jos porkkanaa tykkää syödä. Mieluisissa salaateissa porkkana taipuikin moneen uuteen muotoon!

Essut ja myssyt ovat rohkeasti löytäneet tiensä niin logistiikanopiskelijoiden kuin VALMA-ryhmänkin opiskelijoiden päälle. Salaattitehtävä olikin horaca-opiskelijoille varmasti erityisen helppo!